Restaurant

Jaarlijkse vakantie

Jaarlijkse vakantie

We zijn GESLOTEN van 23 juli tot 8 augustus. Terug OPEN vanaf vrijdag 9 augustus.
Boek nu reeds uw restaurant - B&B - wellness tijdstip.

Boek nu
Boek nu
te doen

Wandel – en fietsroutes Izegem

Wandel – en fietsroutes Izegem

Wandel – en fietsroutes:

Izegem kent heel veel wandel- en fietsroutes dicht bij B&B Herenhuis. Ideaal dus om hier je overnachting te boeken.

- De wandelbox

De wandelbox bevat tien wandelkaartjes, goed voor tientallen kilometer wandelplezier in Izegem en deelgemeenten. Eén kaart kost €2, voor het complete pakket betaal je €15. De kaarten zijn verkrijgbaar in Eperon d’Or, in de bibliotheek en in het stadhuis. Je kunt ze hieronder ook downloaden in pdf-formaat.

- Erfgoedwandelroute

Westtoer ondersteunt al jarenlang gemeenten bij de creatie van wandelingen die stijlvol bewegwijzerd worden met klinknagels in messing. Ook Izegem heeft nu zo’n wandeling. De nagels werden versierd met een afbeelding van Eperon d’Or. De stadsgidsen, de toeristische dienst en Westtoer sloegen de handen in elkaar en stippelden een mooi parcours uit doorheen de stad. Je volgt de route aan de hand van de klinknagels en/of het kaartje dat historische uitleg bevat. Je kunt het kaartje verkrijgen in het stadhuis en in Eperon d’Or.

 

Wie de route volgt, wandelt een 6,5 kilometer doorheen het centrum, de directe omgeving daarvan en een stukje van Emelgem. De dichtbebouwde kern wisselt af met het groengebied van het kasteelpark Blauwhuis en de kanaalzone. In de brochure lees je bij 17 locaties meer historische, architecturale of actuele uitleg. Een aangename verrijking tijdens het wandelen.

- Fietsen in en rond Izegem

De ‘Dwars door Izegem’-fietsroute is 44km lang en leidt je langs de mooiste plekjes van Izegem, Emelgem en Kachtem. Bekijk hier alle uitgebreide info.

Je kan zelf je fietstochten uitstippelen met behulp van de fietsnetwerkkaarten van Westtoer. De kaarten zijn verkrijgbaar in Herenhuis zelf. Vraag hierachter bij de gastheer/gastvrouw.

In Eperon d’Or kun je ook kaartjes verkrijgen voor de ‘Lokaal lekkers’-fietsroute (25,6 km en start in Emelgem) en een gratis fietstip-route (35,7 km met start aan Eperon d’Or).

Op de website van Toerisme Leiestreek kun je de Izegemse Bierfietsroute downloaden. Het parcours is 41,5 km lang en de start ligt aan Brouwerij Vanhonsebrouck.

 

Personen of groepen die in Izegem een fiets willen huren, kunnen dit doen via Herenhuis (3 elektrische fietsen te huur) of Eco-velo, een bedrijf uit de sociale economie en een afdeling van Kringwinkel Midwest. Hierdoor kunnen toeristen nu ook per fiets kennismaken met Izegem en omgeving. Er zijn verschillende modellen ter beschikking. Eco-velo staat in voor veilige en reglementaire fietsen.

Gelijkaardige artikels