Restaurant

Boek nu
herenhuis

Belevingsvolle en duurzame concepten

Belevingsvolle en duurzame concepten

Het was een zeer intense investering met de uitbreiding van de b&b naar restaurant en privé wellness, maar we zijn supertrots op het resultaat die we - mede dankzij de samenwerking met Westtoer en Provincie West - Vlaanderen - bekomen hebben.

Uitbreiding zonnepark en batterij opslag

Onze uitbreiding van de zonnepanelen en aankoop van de batterij opslag zorgen ervoor dat we in de nabije toekomst volledig zelfvoorzienend worden. Zo kunnen we de hoge elektriciteitskosten drukken en het uitsparen hiervan gebruiken om te investeren in extra voorzieningen voor onze klanten.

Zonneboiler opnieuw geïnstalleerd

De zonneboiler die we vroeger reeds hadden werd opnieuw geïnstalleerd en de functie werd uitgebreid. Nu zal deze niet alleen voor warm water zorgen in de b&b kamers, maar hij zorgt ook voor de verwarming van het zwembadwater. Zo besparen we maximaal op aardgas verbruik.

Vloerverwarming via warmtepomp

Het restaurant is sfeervol en warm ingericht en de vloerverwarming zorgt voor een stabiele temperatuur. Zo is het gezellig tafelen en nooit te warm of te koud. Het lucht circulatiesysteem zorgt er tevens voor dat er altijd verse aanvoer is van buitenlucht en afvoer van binnenlucht.

Aanleg groendak

Op het dakterras werd ook een groendak aangelegd, zowel estethisch als functioneel. Voor de b&b gasten kijken ze nu in kamer Puur en Charmant uit op een mooi afgewerkt dakterras met groenzones en tevens zorgt het groendak voor extra bescherming op de EPDM en bij hevige regenval is de infiltratie trager dan zonder groendak.

Aanleg regenputten

Ook qua watervoorziening werden de nodige inspanningen gedaan om zoveel mogelijk water te kunnen opslaan in de regenperiodes, zodat er zoveel mogelijk zelfvoorzienend gewerkt kan worden. Er werden 4 regenputten van elk 20.000 liter per regenput aangelegd en ook een infiltratieput om de planten te besproeien.

Laadpalen?

Eens we volledig zelfvoorzienend zijn en met behulp van de vrije energie kunnen we ook binnen de 5 jaar laadpalen op onze parking aanbieden.

Demo Architecten en Interieur Thermote

We danken ook beide architecten bureau's die ons bijstonden in dit ganse project:

Gelijkaardige artikels